Pašvaldība
Aicina pašvaldības domes vēlēšanu kandidātu sarakstu gatavotājus pieteikties semināram

Šā gada 1. martā Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) rīkos tiešsaistes semināru par deputātu kandidātu sarakstu sagatavošanu un iesniegšanu 2021. gada pašvaldību vēlēšanās.

Seminārā piedalīties aicināti partiju un partiju apvienību kandidātu sarakstu gatavotāji un iesniedzēji. Seminārā iepazīstinās ar tiesību aktos ietvertajām prasībām un nosacījumiem kandidātu sarakstu sagatavošanai un iesniegšanai un CVK lietojumprogrammu, kas izmantojama kandidātu sarakstu un tam pievienojamo dokumentu sagatavošanai. Tāpat semināra dalībnieki varēs uzdot sev neskaidros jautājumus un saņemt uz tiem atbildes.

Dalībai seminārā aicinām pieteikties līdz 26. februārim, nosūtot semināra dalībnieka vārdu, uzvārdu, e-pastu, tālruņa numuru, pārstāvētās partijas vai partijas apvienības nosaukumu uz e-pasta adresi seminari@cvk.lv. Seminārs plkst.14.00 notiks tiešsaistē, Webex platformā. Piekļuves saite semināra dalībniekiem tiks nosūtīta semināra dienā uz e-pastu, kas tiks norādīts piesakoties.

Lai iegūtu kandidātu saraksta gatavotāja piekļuves tiesības CVK lietojumprogrammai, kurā sagatavojami deputātu kandidātu saraksti, ir jāaizpilda pieteikuma forma, kas jāiesniedz attiecīgās pašvaldības vēlēšanu komisijai. Pēc tam, kad pašvaldības vēlēšanu komisija būs saraksta gatavotājam piešķīrusi sistēmas lietotāja tiesības, šim pārstāvim būs iespēja sākt kandidātu sarakstu sagatavošanu, kā arī pēc nepieciešamības pieslēgt lietojumprogrammai citus saraksta pārstāvjus, kuri būs iesaistīti kandidātu saraksta un tam pievienojamo dokumentu sagatavošanā.

Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana pašvaldības domes vēlēšanām norisināsies no 17. marta līdz 6. aprīlim. Sarakstus var iesniegt reģistrēta politiskā partija, reģistrētu politisko partiju reģistrēta apvienība, divas vai vairākas reģistrēta politiskās partijas, kuras nav apvienojušās reģistrētu politisko partiju reģistrētā apvienībā.

Ar biežāk uzdotajiem jautājumiem par deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanu 2021. gada pašvaldību vēlēšanām iespējams iepazīties CVK mājaslapā www.cvk.lv sadaļā “Vēlēšanas/Pašvaldību vēlēšanas/2021. gada 5. jūnija vēlēšanas/Kandidātu saraksti”. Nosacījumi deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanai un pieņemšanai noteikti Pašvaldības domes vēlēšanu likumā un Centrālās vēlēšanu komisijas 2021. gada 5. jūnija pašvaldību vēlēšanu kandidātu sarakstu pieņemšanas instrukcijā.