Sabiedrība

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi izmaiņas SIA "Jūrmalas siltums" siltumenerģijas tarifos. Jūrmalniekiem no 1.jūnija siltumenerģijas tarifs samazināsies par 7,1% jeb 3,88 EUR/MWh mazāk - 51,05 EUR/MWh (bez PVN).

Siltumenerģijas tarifs 51,05 EUR/MWh (bez PVN) būs spēkā līdz 2021.gada 31.janvārim. Savukārt sākot no 2021.gada 1.februāra tas būs vēl par 1,22 EUR/MWh zemāks - 49,83 EUR/MWh (bez PVN).

Siltumenerģijas tarifi samazinājušies, pateicoties dabasgāzes un šķeldas cenas straujam kritumam.

"Pēc jauno tarifu spēkā stāšanās starp 10 lielākajām Latvijas pilsētām Jūrmala ierindosies 2. vietā ar zemāko siltumenerģijas tarifu. Šogad, pateicoties dabasgāzes un šķeldas cenas samazinājumam, vairākās vietās Latvijā ir tendence samazināties siltumenerģijas tarifiem, tostarp arī Jūrmalā," stāsta SPRK Enerģētikas departamenta direktore Līga Kurevska.

Paziņojumu par noteiktajiem (piedāvātajiem) siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem AS "Jūrmalas siltums" iesniedza SPRK šā gada 28.aprīlī. SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, secināja, ka noteiktie (piedāvātie) tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

Ar siltumenerģijas tarifiem citās Latvijas pilsētās var iepazīties SPRK mājaslapā publicētajā interaktīvajā kartē: bit.ly/2X5jXcg.