COVID-19
Jūrmalā vakcinēs arī pēc Lieldienām; iedzīvotājus aicina pieteikties

Vakcinācijas centrs Kauguros, Jūrmalas Sporta skolas telpās Nometņu ielā 2b, darbu turpinās arī pēc Lieldienu brīvdienām - 6. un 7. aprīlī, lai varētu nodrošināt iespēju vakcinēties tiem iedzīvotājiem, kuri saņēma uzaicinājumu, bet nevarēja ierasties vai kuriem nebija vajadzīgā ārsta nosūtījuma. 

Vakcinācijas procesu Jūrmalā nodrošina AS “Veselības centru apvienība” sešas medicīnas personāla brigādes, kopumā plānojot 5000 iedzīvotāju vakcināciju nedēļā.

Veselības ministrija (VM) aicina iedzīvotājus pieteikties Covid-19 vakcīnai vietnē manavakacina.lv, pa tālruni 8989, lai veidotu centralizētu vakcinējamo iedzīvotāju rindu. Joprojām iedzīvotāji var izmantot iespēju un pieteikties arī pie sava ģimenes ārsta. Tieši pieteikšanās ļaus operatīvi plānot vakcinācijas darbu aprīlī. Pieteikties aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs neatkarīgi no prioritāri noteiktajām vakcinējamo personu grupām (veselības aprūpes darbinieki, iedzīvotāji vecumā virs 60 gadiem, kā arī iedzīvotāji ar hroniskām slimībām u.c.)

Šobrīd vakcināciju Jūrmalā turpina nodrošināt ārstniecības iestādes – SIA “Jūrmalas slimnīca”, VSIA “Nacionālās rehabilitācijas centrs “Vaivari””, PSIA “Kauguru veselības centrs”, AS “Veselības centru apvienība” – un ģimenes ārstu prakses – SIA “Bulduru doktorāts” un SIA “NPP”. Informācija par ārstniecības iestāžu un ģimenes ārstu prakses adresēm un kontaktinformācija, kur var veikt vakcināciju pret Covid-19, pieejama kartē.

VM ministrija informē, ka 30. un 31. martā sLatvijā kopumā vakcīnu ražotāji piegādājuši 68 400 vakcīnas, no tām 12 600 tiks novirzītas otrajām devām, bet visas pārējās paredzētas raitai pirmreizējai iedzīvotāju vakcinācijai.

Vakcinācija veido imunitāti pret saslimšanu ar Covid-19 un pasargā no smagas slimības gaitas saslimšanas gadījumā. Pieredze citās valstīs, kur jau īstenota plaša iedzīvotāju vakcinācija, liecina, ka visas Eiropas Savienībā reģistrētās vakcīnas šobrīd uzrāda līdzvērtīgu efektivitāti, novēršot smagu Covid-19 slimības gaitu un hospitalizāciju. Vakcinēšanās pret Covid-19 ir brīvprātīga un pilnībā valsts apmaksāta.

Plašāka informācija www.spkc.gov.lv/lv/vakcinas-pret-covid-19

Vakcinējies un pasargā sevi no Covid-19!