Sabiedrība Vide
Sākusies pieteikšanās Lielajai talkai 2021

Lai rūpētos par Latviju – tās tīrību un ilgtspējību, jau četrpadsmito gadu pēc kārtas norisināsies Lielā talka. Šogad Lielā talka norisināsies 24. aprīlī. Mēnesi pirms talkas, 24. martā, vietnē www.talkas.lv sākusies reģistrēšanās dalībai talkā.

Ņemot vērā noteiktos ierobežojumus, šogad Lielās talkas vadmotīvs ir “Par zaļu Latviju – katrs atsevišķi, bet visi kopā!”. Lai parūpētos par vidi, pasargājot arī sevi, organizatori aicina  talkot individuāli – “solo” talkas, divatā – “duo” talkas vai vienas mājsaimniecības ietvaros – “ģimenes talkas”.

Visi “solo” talkotāji jeb cilvēki, kuri plāno doties dabā un sakopt savu apkārtni individuāli, savu talkošanas vietu var atzīmēt Lielās talkas mājaslapā Solo talkas kartē talkas.lv/liela-talka/solo-talkas/.

Ja dodaties talkot “duo” talkas ietvaros (pa divi), “ģimenes talkā” (vienas mājsaimniecības ietvaros) vai talkojot citā formātā, atbilstoši tā brīža noteiktajiem ierobežojumiem, savu talkošanas vietu varat atzīmēt Lielas Talkas kartē talkas.lv/liela-talka/pieteikt-talku/, sākot ar šā gada 24.martu – mēnesi pirms Lielās talkas.

Talkas maisi šogad būs baltā krāsā. Atbildīgās personas talkas maisus varēs saņemt Jūrmalas domē 23.aprīlī, iepriekš piezvanot pa tālruni  26300683 vai 20208910. Talkas maisi tiks savākti no vietām, par kurām būs informācija talkošanas vietu reģistrācijas lapā un pašvaldībā – atbildīgajām personām zināmās talkošanas vietās – lai pašiem ir vieglāk kontrolēt, kur maisi ir atstāti, un tos arī būs vieglāk savākt!

Talkas organizatori atgādina par nepieciešamību ievērot valstī noteiktus epidemioloģiskās drošības noteikumus un aicina doties talkot atbilstoši tā brīža noteiktajiem ierobežojumiem!

Plašākai informācijai par piedalīšanos talkā 24. aprīlī lūdzam sazināties ar pašvaldības Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļu. Tālruņi informācijai: 67093985, 26300683 (Einārs Bučs); e-pasta adrese: einars.bucs@jurmala.lv.