Sabiedrība Vide

Kad Ziemassvētki nosvinēti un Jaunais gads ir sagaidīts, iedzīvotāju dienaskārtībā ir jautājums, ko darīt ar svētku eglīti?  

Ja svētki svinēti pie eglītes podiņā vai dārzā un mežā augoša kociņa, tad par to, kā rīkoties ar svētku rotu, nav jāraizējas. Taču, ja svētki aizvadīti pie cirstas eglītes, atkritumu apsaimniekotājs "Clean R” arī šogad jūrmalniekiem piedāvā eglīšu centralizētu savākšanu. Eglītes tiks savāktas ar atsevišķu automašīnu tāpat kā zaļie atkritumi, tādējādi sistematizējot savākšanas procesu un padarot pilsētu tīrāku.

Eglīšu izvešana ir maksas pakalpojums – vienas eglītes izvešana privātmāju iedzīvotājiem un uzņēmumiem izmaksās 3 eiro (ieskaitot PVN). Eglītes savākšanu ir jāpiesaka “Clean R” klientu centrā, piezvanot pa tālruni 67111001 vai rakstot uz e-pasta adresi kc@cleanr.lv. Piesakot eglītes izvešanu, obligāti jānorāda tās atrašanās vieta – adrese! Eglītes jānovieto pie sava sadzīves atkritumu konteinera. Daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem eglīšu izvešana jāpiesaka savam nama apsaimniekotājam.