Sports un aktīvā atpūta
Veselības uzlabošanai Jūrmala aicina uz bezmaksas nodarbībām dabā

Jūrmala aicina uzlabot veselību un gūt prieku kustībā – bezmaksas jogas, ciguna, nūjošanas un ielu vingrošanas nodarbības kvalificētu treneru vadībā pieejamas ikvienam interesentam. 

Nodarbības paredzētas visu vecuma grupu un dažādas fiziskās sagatavotības līmeņa dalībniekiem.

PDF

Jogas nodarbības, kas pludmalē tiek rīkotas jau trešo sezonu, šogad notiek trīs reizes nedēļā:

trešdienās plkst. 18.00 Majoru pludmalē Tirgoņu ielas galā,piektdienās plkst. 10.00 Mellužos pie upes, Ezeru ielas peldvietā,sestdienās plkst. 8.00 Kauguru pludmalē pie Kauguru glābšanas stacijas Kapteiņa Zolta ielā 123.

Nodarbības vada jogas skolotājs, Latvijas Universitātes Indijas studiju un kultūras centra lektors Arnis Siliņš un jogas pasniedzējas Sanita Siliņa un Alise Putniņa. Vairāk informācijas par nodarbībām pa tālruni 28634670 vai uzdodot jautājumu e-pastā: info@Yoga-art.lv.

Iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti arī uz ciguna nodarbībām, kuras vada Dr., ciguna skolotājs un medicīnas ciguna dibinātājs Latvijā Igors Kudrjavcevs un instruktori Nataļja Krivčenkova un Gunita Galiņa-Kalniņa. Arī ciguna nodarbības pludmalēs notiek trīs reizes nedēļā:

otrdienās plkst. 18.30 Mellužu pludmalē Peldu ielas galā, ceturtdienās plkst. 18.30 Majoru pludmalē Tirgoņu ielas galā,svētdienās plkst. 11.00 Kauguru pludmalē Kapteiņa Zolta ielā 123, pie Kauguru glābšanas stacijas.

Tālrunis uzziņām 22322476.

Šovasar Jūrmalā iespējamas regulāras nūjošanas nodarbības ar nūjošanas tehnikas apmācību un maršrutu vadību, kas paredzētas visu vecuma grupu un dažādas fiziskās sagatavotības līmeņa dalībniekiem. Dalībniekiem pēc nepieciešamības tiek nodrošināts arī nūjošanas ekipējums un speciālistu konsultācijas.

Svētdienās pulcēšanās nūjošanai notiek Kapteiņa Zolta ielā 123, pie Kauguru glābšanas stacijas, divos laikos – plkst. 9.30 un plkst. 11.30.Ceturtdienās nūjošanas nodarbības notiek Dubultos, plkst. 18.30 satiekoties Baznīcas ielas galā pie izejas uz jūru.

Nūjošanas nodarbības vada sertificēts nūjošanas treneris Māris Romanovskis. Tālrunis informācijai 27717372.

Aicinot uz fiziskām aktivitātēm dabā, divas reizes nedēļā dažādām iedzīvotāju vecuma grupām tiek piedāvātas arī ielu vingrošanas nodarbības.

Otrdienās un ceturtdienās Kauguru pludmalē pie Kauguru glābšanas stacijas Kapteiņa Zolta ielā 123 plkst. 17.30 un Majoru pludmalē pie ielu vingrošanas stieņiem Kaiju ielas galā plkst. 19.30.

Ielu vingrošanu un vispārējās fiziskās sagatavošanas treniņus vada pieredzējuši ielu vingrotāji Nauris Burtnieks un Gustavs Gedrovics. Tālrunis informācijai 28777784.

Adaptīvā golfa un bočia grupu nodarbības, kas paredzētas cilvēkiem ar pārvietošanās grūtībām, notiek: 

katru otrdienu plkst. 10.00 adaptīvā golfa nodarbības, kas trenē ķermeņa līdzsvaru, koordināciju, spēku un izturību,ceturtdienās plkst. 15.00  bočia nodarbības, kuru mērķa grupa ir cilvēki ar dažādiem kustību traucējumiem. Bočia ir spēle, ko iespējams spēlēt pāros vai komandā, kur nepieciešama precizitāte un konkrēta stratēģija.

Nodarbības notiek Nacionālā rehabilitācijas centra “Vaivari” telpās Asaru prospektā 61. Pieteikties nodarbībām iespējams, aizpildot pieteikuma formu http://www.activewheels.lv vai rakstot uz e-pasta adresi info@activewheels.lv. Tālrunis informācijai 26397796.

Bezmaksas nodarbības pludmalē, kas popularizē veselīgu dzīvesveidu,  Jūrmalā notiek jau vairākus gadus un tās atzinīgi novērtē iedzīvotāji un pilsētas viesi. Šogad bezmaksas nodarbības iedzīvotājiem veselības uzlabošanai tiek finansētas Eiropas Sociālā fonda projektā “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Jūrmalā”.