Sports un aktīvā atpūta
Joga ģimenēm ar bērniem

Ģimenes ar bērniem tiek aicinātas uz jogas nodarbībām. Tās notiek Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centrā Zemgales ielā 4 ceturtdienās plkst.17.30–19.00. Nodarbības ir bez maksas.

Jogas nodarbības paredzētas bērniem vecumā no trīs līdz sešiem gadiem, taču drīkst piedalīties arī jaunāki un vecāki bērni, ja spēj iekļauties nodarbību ritmā.

Bērni drīkst apmeklēt nodarbības tikai kopā ar pavadoni (mammu, tēti vai vecvecāku). Nodarbībā piedalās gan bērns, gan viņa pavadonis. Vecāki vai vecvecāki, piedaloties nodarbībā kopā ar bērniem un iejūtoties bērna pasaulē, iemācās vienkāršus vingrinājumus, kurus var atkārtot arī mājās, tādējādi kopā pavadot laiku saturīgi un kvalitatīvi.

Kopīga jogas prakse palīdz atbrīvoties no saspringuma un negatīvām emocijām, iegūt drosmi un pārliecību par saviem spēkiem, kā arī labāk iepazīt sevi un vienam otru. Bērni līdz ar vecākiem mācās atslābināties, koncentrēties, sajust savu ķermeni, apzināties savas kustības, emocionālo un prāta stāvokli.

Nodarbībās tiek izmantota radoša pieeja: elpojam, vingrojam, atslābināmies, koncentrējam uzmanību, izdzīvojam stāstus un pasakas, kā arī darbojamies ar radošām metodēm. Mācāmies sadarboties un to visu darām ar jautrību un vieglumu. Nodarbības vada Arnis Siliņš un Sanita Siliņa. Jābūt ērtam apģērbam, līdzi jāņem jogas paklājiņš un plediņš gan bērnam, gan pavadonim.

Dalībnieku skaits ir ierobežots. Pieteikšanās ne vēlāk kā vienu dienu pirms nodarbības līdz plkst.12.00, rakstot uz e-pasta adresi yoga.jurmala@gmail.com vai zvanot pa tālruni 29465455 (Sanita).

Projektu īsteno biedrība “Asne” ar Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansējumu iedzīvotāju iniciatīvas projektu konkursā.