Pašvaldība Uzņēmējdarbība
Jūrmalā līdz nākamā gada jūlijam atcels ielu tirdzniecības nodevu

Jūrmalas pilsētas dome līdz 2021.gada 30.jūnijam pagarinās periodu, kurā āra kafejnīcām un ielu tirgotājiem nebūs jāmaksā pašvaldības nodeva par ielu tirdzniecību un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu.

Tāpat uzņēmēju atbalstam plānots pagarināt periodu, kurā pašvaldība Covid-19 ietekmē skartajiem uzņēmējiem piemēros nomas maksas atvieglojumus. Atzinumu šīm iecerēm sniegusi Attīstības un vides jautājumu komiteja 19.novembrī, un tās tiks virzītas apstiprināšanai Jūrmalas pilsētas domes sēdē 26.novembrī.

Iepriekš Jūrmalas pašvaldība no nodevas samaksas par ielu tirdzniecību un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu publiskās vietās uzņēmējus bija atbrīvojusi līdz 2020.gada 31.decembrim, šobrīd iecerēts termiņu pagarināt līdz 2021.gada 30.jūnijam. 2020.gadā Jūrmalā līdz šim izsniegtas 174 tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas atļaujas 101 komersantiem, 2019.gadā Jūrmalā kopumā tika izsniegtas ap 220 ielu tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas atļaujas.

Nākamajā domes sēdē arī plānots lemt par nomas maksas atvieglojumu perioda pagarināšanu tiem komersantiem, kuri nomā nekustamo īpašumu vai zemi no Jūrmalas pilsētas domes un kurus ietekmējusi saistībā ar Covid-19 izplatību noteiktā ārkārtējā situācija.