Pašvaldība
Jūrmalas slimnīca iegādājusies jaunas medicīnas iekārtas ar ERAF finansējumu

SIA “Jūrmalas slimnīca” iegādājusies jaunas medicīnas iekārtas Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansētā projekta “SIA “Jūrmalas slimnīca” veselības aprūpes infrastruktūras un pakalpojumu pieejamības uzlabošana” ietvaros.

Projekta mērķis ir uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību SIA "Jūrmalas slimnīca" pacientiem, jo īpaši sociālās un teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautiem iedzīvotājiem.

 Projekta ietvaros tika iegādātas mūsdienīgas iekārtas endoskopijas,  radiogrāfijas un datortomogrāfijas pakalpojumu veikšanai, kā arī iekārtas grūtniecības un dzemdību profilam. Minēto iekārtu iegāde  uzlabos pakalpojumu pieejamību tādās prioritārajās jomās kā sirds un asinsvadu, onkoloģijas un  bērnu aprūpes jomās.

Tā, piemēram, jaunās datortomogrāfijas un radiogrāfijas iekārtas ļaus iegūt labākas kvalitātes izmeklējumu attēlus, kā arī samazinās pacientiem uzņemtā starojuma devu. Savukārt jaunā endoskopijas iekārta nodrošinās pakalpojuma pieejamību nepārtrauktības režīmā gan plānveida, gan akūtiem pacientiem. Modernu kardiotokogrāfu, reanimācijas galdu un citu iekārtu iegāde uzlabos dzemdību nodaļas pakalpojumu kvalitāti, īpaši jaundzimušo aprūpē.

Projekta Nr. 9.3.2.0/18/I/006  termiņš bija 19 mēneši pēc līguma par projekta īstenošanu noslēgšanas 14.11.2018.   Kopumā tika iegādātas iekārtas par kopējo summu EUR 1 137 881 -  ERAF un valsts budžeta finansējums EUR 1 034 873, bet SIA “Jūrmalas slimnīca” finansējums ap EUR 103 008.

SIA “Jūrmalas slimnīca” ir Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrība. Slimnīca ir daudzprofilu un neatliekamās palīdzības ārstniecības iestāde, kurā tiek sniegti veselības aprūpes pakalpojumi pacientiem no visas Latvijas, neskatoties uz veselības pakalpojumu reģionālo sadalījumu, kā arī ārvalstu pacientiem.