Pašvaldība Vide
CleanR auto

2024. gadā stājas spēkā jauns sadzīves un bioloģiski noārdāmo atkritumu apsaimniekošanas tarifs Jūrmalas administratīvajā teritorijā.

No 1. janvāra tarifs par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanu Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā tiek noteikts 150,38 eiro par tonnu (līdzšinējo 141,35 eiro par tonnu vietā), ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Tarifa pieaugums saistīts ar likuma grozījumiem. 2023. gada 7. decembrī Saeimā tika pieņemts likums par grozījumiem Dabas resursu nodokļa likumā. Noteikts, ka no nākamā gada 1. janvāra valstī palielināsies dabas resursu nodoklis par nešķirotu sadzīves atkritumu apglabāšanu poligonos;  nodokļa likme par atkritumu apglabāšanu būs 110 eiro par tonnu (līdzšinējo 95 eiro par tonnu vietā).

Papildus tam, atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likumam, no 2024. gada 1. janvāra mainās arī maksa par dalīti vāktu bioloģisko atkritumu apsaimniekošanu. Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā tā tiek noteikta 88,78 eiro par tonnu (līdzšinējo 113,09 eiro par tonnu vietā), ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.