Kultūras un mākslas attīstības veicināšanai tika apstiprināti septiņi projekti.

Makslas liedags
Mākslas liedags vasarā atkal priecēs pludmales apmeklētājus ar jaunu tēlniecības darbu brīvdabas izstādi.

Pašvaldības kopējais līdzfinansējums šai projektu grupai ir 29 598,16 eiro, biedrību, nodibinājumu un fondu ieguldījums – 3061,06 eiro.

  • Biedrība “Kronenbergs un draugi” īstenos projektu “Sprunguļmuižas gadatirgus”: tiks izveidots jauns A. Kronenberga darba “Sprunguļmuižā gadatirgus” izdevums. Papildinot to ar lapām, kurās bērni varēs pabeigt autora zīmējumus un skices, tos izkrāsot, kā arī rakstīt rīmes. Grāmatas tiks dāvinātas Jūrmalas pirmsskolas un sākumskolas bērniem.
  • Biedrība “Asne” īstenos projektu “Jūrmalas goda tērps katram jūrmalniekam”, kopā ar Jūrmalas amatniekiem izveidojot piecus video par goda tērpu un tērpa detaļu veidošanu. Video varēs uzzināt un mācīties par tērpu tapšanas gaitu, krekla šūšanu, pērļu vainaga darināšanu, rakstaino zeķu raksta un detaļu veidošanu un piegrieztnes veidošanu tērpam. Tiks izstrādāti arī vizuālie un uzskates materiāli.
  • Nodibinājums “Jūrmalas Mūzikas vidusskolas atbalsta fonds” īstenos projektu “Dubultu Kultūras kvartāla vasaras koncertu cikls “Saviļņoti mūzikā””. Koncertu cikls paredzēts trīs augusta nogalēs sestdienu vakaros. Koncerti iecerēti kā īpaša kultūrtelpa jauno mūziķu – Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēkņu – redzesloka paplašināšanai, sniedzot iespēju pilnveidot profesionālās prasmes, gūt vērtīgu skatuves pieredzi un rast jaunas sadarbības un radošās izpausmes formas.
  • Biedrība “Erelde” īstenos projektu “Mākslas liedags. Komēta nāk”. Mākslas liedags jau vairākus gadus priecējis skatītājus ar mākslas darbu brīvdabas izstādi Dzintaru pludmalē. Arī šogad, piesaistot jaunus māksliniekus, no 14. jūlija līdz 11. septembrim Dzintaru pludmalē būs apskatāma tēlniecības izstāde.
  • Jūrmalas Mākslas skolas kultūrizglītības atbalsta biedrība īstenos projektu “Grāmatas par Dubultu ģimnāzijas vēsturi “Circeņa stāsts” izdošana”. Projekts tiks īstenots, sadarbojoties Jūrmalas Mākslas un Mūzikas vidusskolai un Jūrmalas pilsētas Centrālajai bibliotēkai. Piesaistot vēsturniekus un izmantojot Jūrmalas muzeja materiālus, tiks izveidota grāmata par L. Bērziņa un F. Šmithena ģimnāzijas vēsturi bērniem un pieaugušajiem piemērotā formātā.
  • Bulduru Evaņģēliski luteriskā draudze īstenos projektu “Brīdis kopā 2022”. Tiks rīkoti deviņi pasākumi bērniem, jauniešiem un senioriem. Projektā iekļautas četras teātra mākslas meistardarbnīcas jauniešiem “Teātra māksla – Tev!” un pieci koncerti. Pasākumi notiks baznīcas dārzā, lapenē, kā muzikālas pēcpusdienas no maija līdz augustam.
  • Biedrība “Senās tehnikas klubs” īstenos projektu “Amerikas auto 2022”, kas notiks jūnijā Jomas ielā, Majoros. Jūrmalā ieradīsies ap 200 automašīnu no Zviedrijas un 20 no Latvijas, dodot iespēju jūrmalniekiem un pilsētas viesiem apskatīt restaurētus dažādu gadu izlaiduma Amerikas antīkos spēkratus.