Ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības atbalstu uzņēmējdarbības attīstības veicināšanai uzņēmēji šogad īstenojuši piecus projektus: izstrādāti laivošanas maršruti Lielupē un iegādāti kajaki laivu braucieniem, izvietoti ikvienam jūrmalniekam un pilsētas viesim bez maksas pieejami brīvdabas trenažieri, izveidoti jauni digitālie rīki.

Pašvaldības līdzfinansējums uzņēmējiem dod iespēju paplašināt savu darbību, veicinot arī tūrisma attīstību, savukārt iedzīvotājiem un viesiem tas sniedz vairāk jaunu iespēju.

Laivošana ar kajakiem Lielupē

Uzņēmums “2GR” piedāvā laivošanas braucienus ar kajakiem pa Lielupi, un par projekta līdzekļiem tika iegādāti seši kajaki un izstrādāti laivu maršruti, kuros iekļauti arī apskates objekti Jūrmalā un dažādas aktivitātes. Laivošanas maršruti ir piemēroti ikvienam interesentam, arī ģimenēm ar bērniem. Kajaku noma tiek piedāvāta ūdensslēpošanas un veikborda parkā Priedainē – www.waterskis.lv.

Projektam jaunu, izklaidējošu ārtelpu aktivitāšu – laivošanas maršrutu ar kajakiem Jūrmalas iedzīvotājiem un viesiem – izveidei piešķirts Jūrmalas pašvaldības līdzfinansējums 2242,10 eiro.

Brīvdabas trenažieri – ikvienam

Jauna, izklaidējoša ārtelpu aktivitāte Jūrmalas iedzīvotājiem un viesiem izveidota viesnīcas “Baltic Beach Hotel & SPA” teritorijā Jūras ielā – uzstādīti 12 āra trenažieri sportiskām aktivitātēm. Tie ir brīvi pieejami bez maksas ikvienam.

Sporta trenažieru uzstādīšana brīvā dabā īstenoja SIA “BBH Investments”, kam Jūrmalas pašvaldība piešķīra līdzfinansējumu 9999,91 eiro.

Jauna tīmekļa vietne

Individuālais komersants “SekoSaulei” izveidoja jaunu digitālo rīku – uzņēmuma mājaslapu ar tā piedāvāto nakšņošanas un atpūtas pakalpojumu rezervācijas sistēmu www.sekosaulei.lvLīdz ar to komersanta sniegtie tūrisma un izmitināšanas pakalpojumi interesentiem būs ērtāk pieejami.

Jūrmalas pašvaldības līdzfinansējums tīmekļa vietnes izveidei – 1235,00 eiro

Kafejnīcai – jauna mājaslapa–interneta veikals

Kafejnīcai “Bitīte” ir izstrādāta jauna mājaslapa cafebitite.lv, kurā ir iespēja arī pasūtīt pārtikas produktus.

SIA “Leichas” projektam jaunu digitālo rīku izveidei “Mājas lapas www.cafebitite.lv uzlabošana – interneta veikala izveide” Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība piešķīrusi līdzfinansējumu 1917,25 eiro.

Virtuālā tūre ar audiogidu

Par pašvaldības piešķirtajiem līdzekļiem SIA “Dzintaru koncertzāle” izveidojusi jaunu digitālo rīku – Dzintaru koncertzāles 360 grādu virtuālā panorāmas skatu tūre papildināta ar audiogidu, kas tīmekļvietnes apmeklētājiem sniedz plašāku ieskatu par koncertzāli. Panorāmas virtuālā skatu tūre pieejama vietnē www.dzintarukoncertzale.lv.

Projektam piešķirts pašvaldības līdzfinansējumu 1253,33 eiro.

Par pašvaldības līdzfinansējumu

Līdzfinansējuma konkurss uzņēmējdarbības attīstībai “Atbalsts ieguldījumiem uzņēmējdarbības attīstībai Jūrmalas pilsētā” bija izsludināts no 1. februāra līdz 1. martam. Konkursā noteiktas divas prioritātes: jaunu digitālo rīku izveide un jaunu, izklaidējošu ārtelpu aktivitāšu izveide Jūrmalas iedzīvotājiem un viesiem.

Konkursā bija iespējams saņemt līdzfinansējumu 50% apmērā no attiecināmajām izmaksām projekta īstenošanai. Kopumā saņemti 11 pieteikumi, atbalstīti seši projekti, šobrīd pabeigta piecu projektu īstenošana.