Projekta nosaukums

Projekta īss apraksts

Norises vieta un laiks

Kontaktinformācija

Gleznotāja Jāņa Veisa darbu katalogs

Mākslinieks Jānis Veiss

Izveidot un izdot Jūrmalas mākslinieka Jāņa Veisa darbu (zelta fonda) katalogu.

Jānis Veiss (dz. 1928.g.) ir izcils gleznotājs, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Veisa glezniecība balstās uz ekspresīvu krāsainību un formu vienkāršojumu, gleznojot klusās dabas un portretus, bet jo īpaši – ainavas. Mūsdienu mākslas daudzveidībā gleznotājs ir ienesis savu ekspresīvo dabas skatījumu. 2018 gada nogalē ar jaunāko darbu izstādi Jūrmalas pilsētas domē mākslinieks atzīmēja savu 90 gadu jubileju, 2019.gadā Jūrmalas pilsētas muzejā notika apjomīga mākslinieka jubilejas izstāde.

Projektā tiks izdoti 300 kataloga eksemplāri (katalogi netiks nodoti tirdzniecībā).

Jūrmala,
novembris
Baiba Māzere,
tālr. 28355739,
e-pasts:
vestures.makslas.
biedriba@gmail.com
Dzīvot ar brīnuma izjūtu
Fotogrāfija rāmī
Fotostudijas “ASPAZIJA” fotomākslinieki 3 izstādēs rādīs tās vērtības, kas mums ir saglabājamas nākošajām paaudzēm, t.i., daba, kultūrvēsturiskais mantojums, cilvēki ne tikai pie mums, bet arī ārpus mums ierastās vides. Jūrmalas centrālā bibliotēka.
1.oktobris–30.decembris
Una Liberte,
tālr. 22009962,
e-pasts:
unaliberte@inbox.lv
Koncertsaruna "Skaņrades telpa"

Koncertsaruna "Skaņrades telpa" pirmsskolas un sākumskolas audzēkņiem.
Koncertsaruna “Skaņrades telpa” ir interaktīvs vēstījums par mūzikas rašanos, tās dažādajām izpausmēm un skaņveides principiem stīgu, pūšamo, sitamo un taustiņu instrumentu grupās, īpašu akcentu liekot uz retajiem instrumentiem. Koncertsarunu veido un vada aktrise Lauma Balode, norisēs iesaistot arī skatītājus. Izrādes stāstu ar muzikāliem skaņdarbiem papildina Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēkņi.
Projektā notiks divas muzikālas  izrādes

Kauguru kultūras nams un Dubultu koncertzāle Jaundubultos.

PĀRCELTS UZ 2021.GADU

Agnija Saprovska,
tālr. 29541105,
e-pasts: marasloks@gmail.com

Antīko auto parāde

Amerikāņu retro auto
"Amerikas auto 2020" parādē piedalīsies 200 ekipāžas no Zviedrijas un Latvijas, izrādot dažādu gadu un modeļu labi restaurētus Amerikas automobiļus.

Jomas iela Majoros.

ATCELTS

Anda Rudēvica,
tālr. 29720661,
e-pasts: vazjurmala@inbox.lv

Mākslas liedags. "Zvaigžņu vārti"

Projekta "Mākslas liedags. Zvaigžņu vārti'' objekts
Projekta "Mākslas liedags. Zvaigžņu vārti '' laikā tiks veidota augstvērtīga, Latvijas un Jūrmalas dabas iedvesmota mākslas izstāde Dzintaru pludmalē. Projekta laikā radītie skulpturālie objekti organiski iekļausies Jūrmalas pludmales ainavā kā dabas un mākslas vienotības akcenti. Tēlniecības izstāde, kas katru gadu tiek veidota kādā noteiktā tēmā, jau ceturto gadu priecēs jūrmalniekus un pilsētas viesus. Izstādes darbu veidos četri Latvijas mākslinieki. Dzintaru pludmale, Turaidas ielas galā.
21.jūlijs– 14.septembris
Lilija Dinere,
tālr. 26523375,
e-pasts: biedriba.erelde@gmail.com

Retro Jūrmala 2020

Retro auto Jomas ielā
Projekta "Retro Jūrmala 2020" mērķis ir sniegt iespēju Jūrmalas iedzīvotājiem un viesiem apskatīt un novērtēt unikālus automobiļus, kas ražoti, sākot no pagājušā gadsimta 30.gadiem. "Retro Jūrmala 2020" parāde pilsētā notiks jau 21.reizi. Parādes maršruts ar pieturas vietām no Jaunķemeriem līdz Priedainei.
29.augusts
Līga Ramane,
tālr. 29115767,
e-pasts:
ligoo@apollo.lv