Vide Sports un aktīvā atpūta
Jūrmalā top pārgājienu maršruts “Mežtaka”

Jūrmalas tūrisma informācijas centra speciālisti kopā ar Kurzemes plānošanas reģiona un Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības centra “Meža māja” pārstāvjiem veikuši jaunā pārgājienu maršruta “Mežtaka” Jūrmalas posma marķēšanu Ķemeros.

Ar krāsu zīmēm uz kokiem un uzlīmēm tika iezīmēts maršruta posms Zaļā kāpa–Ķemeru parks–Slokas ezers–Melnezers. Tuvākajā laikā tiks pabeigta atlikušā posma marķēšana no Melnezera līdz pludmalei Engures novada Bigauņciemā, kur satiksies maršruti “Mežtaka” un “Jūrtaka”, dodot iespēju ceļotājam turpināt pārgājienu pa pludmali.

Mežu teritorijās marķējums veidots ar videi nekaitīgu krāsu, izmantojot karogam līdzīgu krāsojumu ar līnijām – balts, dzeltens, balts.

Krāsojums uz koka mizas nekaitē koka turpmākai augšanai. Šāda veida marķēšana ir ierasta prakse Eiropā un pasaulē, arī Latvijā šis jau ir gadiem pielietots marķēšanas veids nacionālajos parkos u.c. dabas teritorijās.

“Mežtaka” ir Eiropas garās distances pārgājienu maršruta E11 daļa Baltijas valstīs, maršruts ved cauri Latvijas, Lietuvas un Igaunijas skaistākajiem mežiem un nacionālajiem parkiem.