COVID-19 Sociālais atbalsts un veselība
Naktsmītne un ēdiens – pirmā palīdzība krīzes situācijā

Pašvaldība nodrošina dažādus sociālās palīdzības veidus, to vidū ir arī nakts patversmes un zupas virtuves pakalpojumus cilvēkiem krīzes situācijā.

Grūtībās nonākušie cilvēki var nezināt, kur un kā saņemt palīdzību, tādēļ, ja zināt, kam nepieciešama šāda palīdzība, pastāstiet, kur jāvēršas, vai arī informējiet Labklājības pārvaldi! Labklājības pārvaldes Sociālās palīdzības daļas tālrunis 67767347.

Nakts patversme

Nakts patversmē var uzturēties cilvēki, kam nav reģistrētas dzīvesvietas vai kuri nonākuši krīzes situācijā.

Nakts patversme atrodas Slokā, Raiņa ielā 62-10 (tālrunis 67730156). Patversmē ir vietas 30 cilvēkiem, bet nepieciešamības gadījumā var uzņemt līdz 40 personām.

Ziemas periodā šeit var pārnakšņot no plkst. 18.00 līdz 8.00, taču, ja gaisa temperatūra ārā ir zemāka par -10°C, patversmē var uzturēties arī dienas laikā.

Nakts patversmē var saņemt arī siltu ēdienu no rīta un vakarā.

Pakalpojumu apmaksā pašvaldība, bet par katru naktspatversmē pavadīto nakti jāveic līdzdalības maksājums 0,30 eiro apmērā. Ja personai nav līdzekļu līdzdalības maksājumu veikšanai, tā vienojas ar pakalpojumu sniedzēju par līdzdarbības pienākumu veikšanu, kurus paredz savstarpējā līgumā.

Zupas virtuve

Zupas virtuves pakalpojumi tiek sniegti Slokā, nakts patversmes telpās Raiņa ielā 62-10, no plkst. 13.30 līdz 14.30. Patlaban, valstī noteikto ierobežojumu laikā, iedzīvotāji, kam Labklājības pārvalde ir piešķīrusi zupas virtuves pakalpojumu, vienu reizi nedēļā saņem ēdienu, kuram nav nepieciešama pagatavošana.

Kur vērsties palīdzības saņemšanai?

Sociālās palīdzības pakalpojumu saņemšanai iedzīvotāji var vērsties

Labklājības pārvaldes Sociālās palīdzības daļā:

tālr. 67767347,e-pasts  labklajibas.parvalde@jurmala.lv.