COVID-19
Jūrmalas slimnīcā uzsākta vakcinācija pret Covid-19

11. janvārī Jūrmalas slimnīcā uzsākta darbinieku vakcinācija pret Covid-19, izmantojot farmācijas uzņēmumu “Pfizer” un “BioNTech” ražoto vakcīnu “Comirnaty”.

Jūrmalas slimnīcā pirmā vakcīnu saņēma Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas virsmāsa Nataļja Goldovska.

Pirmajā piegādē Jūrmalas slimnīca saņēmusi vakcīnas devas 125 darbiniekiem. Vakcinācija notiks pēc iepriekš saskaņota grafika. Pēc pirmās vakcinācijas saņemšanas trīs nedēļu laikā vakcinētajām personām tiks veikta atkārtota vakcinācija.

Pirmie vakcīnu saņēma Neatliekamās medicīniskās palīdzības un Intensīvās terapijas nodaļas personāls, kā arī Ķirurģijas, Dzemdību nodaļas un citu struktūrvienību darbinieki. Prognozēts, ka kopumā slimnīcā pret Covid-19 būs vakcinēti aptuveni 90% ārstu speciālistu un medicīnas personāla. Daļa darbinieku jau ir vakcinējušies, jo strādā arī universitāšu slimnīcās Rīgā.

Oskars Leinerts, Jūrmalas slimnīcas Stacionārā bloka vadītājs: “Vakcinācija sniedz drošības sajūtu gan slimnīcas personālam, gan mūsu pacientiem. Personāla vakcinēšanās mazinās riskus, ka darbinieki ir spiesti iziet no ierindas pašizolācijas vai saslimšanas dēļ.” O. Leinerts arī pastāstīja, ka slimnīcā iekārtoti divi vakcinācijas kabineti. To noslodze būs atkarīga no pieprasījuma. “Uz vakcināciju diezgan aktīvi piesakās kolēģi no citām ārstniecības iestādēm Jūrmalā, tādēļ nepieciešamības gadījumā vakcinācijas kabineti darbosies arī brīvdienās, sniedzot iespēju vakcinēties maksimāli lielam skaitam.” Jūrmalas slimnīca uzsākusi pierakstu arī citu Jūrmalas iestāžu ārstniecības personu vakcinācijai, kas tiks veikta pēc nākamā vakcīnu sūtījuma saņemšanas.

Jūrmalas slimnīcā un citās ārstniecības iestādēs norisināsies arī citu  iedzīvotāju grupu vakcinācija atbilstoši Veselības ministrijas izstrādātajam vakcinācijas plānam. Ar vakcinācijas plānu var iepazīties šeit

Ikviens Latvijas iedzīvotājs tiks informēts, kurā brīdī viņam ir iespēja vakcīnu saņemt, tāpēc nevajadzētu uztraukties, ka nokavēs rindu, nesaņems ziņu un nevarēs pieteikties. Gada pirmajā pusē īpašs uzsvars būs uz prioritārajām grupām, savukārt citi vakcinēties varēs gada otrajā pusē. Cilvēkus uzrunās gan ģimenes ārsti, gan dažādas pacientu un darba devēju organizācijas, paši darba devēji un valsts iestādes. Tāpat elektroniski tiks nosūtīta vēstule, informācija būs pieejama medijos un citos kanālos.