Uzņēmējdarbība
Jūrmalnieki ražo hokeja laukumus un izstrādā programmatūru klīnikām

Divi Jūrmalas uzņēmumi – SIA “Skill Box” un SIA “DoctoWell” – saņēmuši grantus jeb mērķfinansējumu jauno uzņēmēju atbalsta programmā “(ie)dvesma”.

Jūrmalas pilsētas pašvaldība grantu 10 000 eiro apmērā piešķīra SIA “Skill Box” pārvietojamu hokeja laukumu izveidei individuāliem treniņiem un spēlētāju prasmju uzlabošanai. Uzņēmumam “DoctoWell” grantu 10 000 eiro apjomā piešķīra  “SEB banka” jaunas programmatūras izstrādei, kas nodrošinās ērti lietojamu digitālo vidi veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai.

 

Hokeja laukums individuāliem treniņiem

 

Skillbox jeb hokeja prasmju uzlabošanas laukuma ideja ir dzimusi Jūrmalā – Diānas un Mika Dzinduļu ģimenē. Idejas praktiskai realizācijai viņi piesaistījuši vienu no hokeja vārtsargu skolas “Skabarga” dibinātājiem – Māri Rozenieku – un visi trīs kopā izveidojuši SIA “Skill Box”, kas piedāvā paplašināt esošo hokeja infrastruktūru.

 

“Lai hokejists kļūtu par labu spēlētāju, ar treniņiem komandā, kur treneris katram var veltīt trīs līdz četras minūtes, ne vienmēr ir pietiekami,” stāsta uzņēmuma valdes locekle Diāna Dzindule. “Hokeja treniņiem atbilstīgas infrastruktūras trūkums un tās nepieejamība mūs pamudināja izveidot alternatīvu treniņu vietu – laukumu hokeja prasmju uzlabošanai. Laukums pielāgots metienu tehnikas, dažādu tehnisko dribla elementu pilnveidei un piespēļu kultūras attīstīšanai. “Skill Box” uzstādītajā laukumā iespējams aizvadīt treniņu gan individuāli, gan kopā ar treneri, tajā pieejams inventārs, kas palīdzēs uzlabot un dažādot treniņu procesu. Pašlaik strādājam pie inovatīvu digitalizētu treniņa metožu izveides, kas nākotnē būs pieejama tikai skillbox laukumos.”

 

Hokeja prasmju uzlabošanas laukums ir ērti pārvietojams un modulējams, pēc vajadzības pielāgojot izmērus. Pirmais laukums jau uzbūvēts, pašlaik tas novietots Mārupē. Līdz nākamā gada martam “Skill Box” plāno uzbūvēt vēl trīs laukumus.

 

Saņemto pašvaldības grantu SIA “Skill Box” plāno izlietot laukuma būvniecībai Jūrmalā, lai mūsu pilsētas hokejisti varētu uzlabot savas prasmes gan hokeja sezonas laikā, gan starp sezonām.

 

“Skill Box” laukumus izgatavo sadarbībā ar Jūrmalas uzņēmumu SIA “Rendomo”, “līdz ar to var sacīt, ka pašvaldības grants piešķirts ne vienam, bet diviem uzņēmumiem Jūrmalā”, saka Diāna Dzindule.

 

Ērti lietojama programmatūra klīnikām un pacientiem

Uzņēmuma “DoctoWell” dibinātāji ir Dāvis Auškāps un Auseklis Sarkans. Dāvis Auškāps ir dzimis un audzis Mellužos un lepni sevi dēvē par jūrmalnieku. Arī Auseklim Sarkanam Jūrmala ir tuva – šeit dzīvojis viņa tēvs. Abi studējuši Rīgas Ekonomikas augstskolā, kur jau studiju laikā sākuši savus biznesa projektus kopā ar komandas biedriem Nikitu Cikaluku un Tomu Lencbergu.

 

“Izstrādātā programmatūras sistēma nodrošina pacientu, speciālistu un iestāžu darba automatizēšanu, datu pieejamību, kā arī viegli lietojamu digitālo vidi pakalpojumu sniegšanai,” ar izstrādāto produktu iepazīstina Dāvis Auškāps. “Tā sastāv no klīnikas vadības sistēmas un e-pierakstu platformas. Risinājums ir pielāgots zobārstniecības pakalpojumiem, klīnikas to lieto jau vairāk nekā gadu. Tas ir vienīgais tirgū eksistējošais programmatūras risinājums, kas veidots tieši Latvijas zobārstniecības klīnikām, lai padarītu to darbu ērtu un efektīvu.”

 

Uzņēmums turpina attīstīt risinājumus, lai attīstītu medicīnas pakalpojumu pieejamību un digitalizāciju Latvijā, kā arī eksporta tirgos. Uzņēmuma turpmākie mērķi ir pielāgot risinājumu citām veselības nozarēm: fizioterapijai, psihiatrijai, dermatoloģijai, oftalmoloģijai, ginekoloģijai, uroloģijai, skaistumkopšanai un wellness procedūrām, kā arī veterinārajai medicīnai. “Tieši “SEB bankas” “(ie)dvesmas” granta finansējums tiks izmantots, lai izstrādātu risinājuma uzlabojumus ar mērķi izvērst uzņēmuma darbību kā ģeogrāfiski, tā arī vairākās veselības aprūpes jomās.”

 

Par grantu programmu

Atbalsta programmu “(ie)dvesma” jaunu biznesa ideju attīstīšanai īsteno “SEB banka” kopā ar Jūrmalas pilsētu un vēl piecām Pierīgas novadu pašvaldībām, piešķirot savus grantus perspektīvākajām biznesa idejām kopumā 70 000 eiro apjomā. Biznesa atbalstam bija iesniegti vairāk nekā 70 pieteikumi, granti piešķirti deviņām biznesa iecerēm.

Grantu programmā finansējuma saņemšanai var pieteikties gan privātpersonas, kas plāno uzsākt savu biznesu, gan arī uzņēmumi, kas veic vai plāno veikt saimniecisko darbību kādā no grantu programmā iesaistītajām pašvaldībām un dibināti pirms ne vairāk kā trim gadiem.

 

Plašāka informācija par grantu programmu un tajā atbalstītajiem projektiem pieejama tīmekļvietnē www.seb.lv/iedvesma.