Sociālais atbalsts un veselība
Atpūtai pludmalē cilvēkiem ar kustību traucējumiem

Iedzīvotājiem ar dažādiem funkcionāliem vai līdzsvara traucējumiem, arī tiem, kuri pārvietojas riteņkrēslā, līdz pat septembra beigām bez maksas pieejams inventārs un asistenta pakalpojums atpūtai Kauguru un Jaunķemeru pludmalē.

Cilvēkiem ar kustību traucējumiem ir pieejami peldrati, kas dos iespēju baudīt jūras peldes, neraugoties uz ierobežotām kustību iespējām. Savukārt cilvēki ar dažādiem funkcionāliem vai līdzsvara traucējumiem var pārvietoties ar tandēmriteni vai trīsriteni. Cilvēkiem ar ļoti ierobežotām kustībām atbilstoša izvēle būs atpūta pludmalē uz īpaša, ar riteņiem aprīkota, zviļņa.

Kauguru pludmalē gan jūrmalniekiem, gan pilsētas viesiem ir iespēja asistenta pavadībā izmantot īpašus peldratus peldēm jūrā, vizināties ar tandēmriteni vai trīsriteni, kā arī atpūtai jūras krastā izmantot cilvēkiem ar kustību traucējumiem piemērotu zvilni. Jaunķemeru pludmalē pieejami peldrati, ko var izmantot ar asistenta palīdzību, un pludmales zvilnis.

Atpūtas inventāru un asistenta pakalpojumu bez maksas var izmantot cilvēki, kuriem ir piešķirta invaliditātes grupa, iepriekš piesakoties un saskaņojot laiku pa tālruni 29103212 vai e-pastā peldrati@gmail.com.

Inventārs atpūtai pludmalē, kā arī asistenta pakalpojums pieejams līdz 30. septembrim Eiropas Sociālā fonda projektā “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Jūrmalā”, lai nodrošinātu fiziskas aktivitātes iedzīvotājiem ar invaliditāti, izmantojot pilsētas piedāvātos resursus.