COVID-19
No 12. maija sabiedriskajā transportā jālieto mutes un deguna aizsegs

Ievērojot Satiksmes ministrijas noteiktos piesardzības pasākumus, lai mazinātu Covid-19 izplatīšanās risku, no 12. maija pasažieriem sabiedriskajā transportā obligāti jāvalkā mutes un deguna aizsegs, piemēram, sejas maska, respirators, šalle vai lakats.

Ārkārtējās situācijas laikā aizvien ir spēkā aicinājums pirms katra brauciena izvērtēt tā nepieciešamību un izmantot sabiedrisko transportu tikai būtiskas nepieciešamības gadījumos.

Autobusa vadītājs varēs aizrādīt pasažieriem, kuri neievēro prasību, lietot mutes un deguna aizsegu. 

Arī vilcienos no 12. maija visu brauciena laiku pasažieriem ir jālieto mutes un deguna aizsegs. Valsts akciju sabiedrība “Pasažieru vilciens” aicina pasažierus nedrūzmēties, iekāpjot un izkāpjot no vagona. Vilcienā lūgums vispirms ieņemt atļautās sēdvietas.

Pasažieru ievērībai:

izvērtējiet katra brauciena nepieciešamībuievērojiet maksimālu distanci no citiem cilvēkiem pieturvietās un sabiedriskajā transportālietojiet mutes un deguna aizsegus (sejas maksas, respiratorus, šalles, lakatus u.tml.)ja jūtaties neveseli, palieciet mājāsklepojiet un šķaudiet elkonī vai vienreiz lietojamā salvetēpēc iespējas biežāk mazgājiet un dezinficējiet rokas