Sabiedrība
Pasaules veselības dienā godinām veselības aprūpes darbiniekus

Kopš 1950. gada, pēc Pasaules Veselības organizācijas ierosinājuma, 7.aprīlis visā pasaulē tiek atzīmēts kā Pasaules veselības diena. Šogad tā iekrīt laikā, kad mēs visi - liels un mazs, vecs un jauns - esam spiesti vairāk nekā jebkad agrāk domāt gan par savu, gan savu līdzcilvēku veselību un pat dzīvību.

Šīs dienas mērķis ir atgādināt cilvēkiem par vienu no lielākajiem dārgumiem, kas mums dots - dzīvību un veselību, aktualizējot iedzīvotāju tiesības saņemt veselības aprūpes pakalpojumus un uzsvērt viņu pienākumu rūpēties un būt atbildīgiem par savu veselību.  

Pasaules Veselības organizācija šo gadu ir pasludinājusi par Starptautisko medicīnas māsu un vecmāšu gadu, tāpēc šogad šī diena uzskatāma par īpašu veltījumu un aicinājumu godināt medicīnas māsu, kas ir lielākā daļa no visiem veselības aprūpes darbiniekiem, un vecmāšu lomu veselības aprūpes nodrošināšanā.

Medicīnas māsas, tāpat kā citi mediķi un veselības aprūpes speciālisti, šobrīd ir ļoti noslogoti, un viņu pašaizliedzīgais darbs kļuvis vēl svarīgāks nekā iepriekš. Laikā, kad dzīvojam COVID–19 ēnā, medicīnas māsas turpina strādāt, lai sasirgušajiem nodrošinātu pēc iespējas ātrāku veselības saglabāšanu un atgūšanu.