Sabiedrība Vide
Atgādinājums: dzīvniekiem atrasties peldvietās aizliegts!

Attēlā: Par aizliegumu pludmalē ievest dzīvniekus informē norādes pie izejām uz jūru.  

Jūrmalas pilsētas teritorijā visas jūras krastā esošās pludmales ir oficiālas peldvietas. Jūrmalas pilsētas pašvaldības policija atgādina, ka oficiālās peldvietās nav ļauts ievest vai peldināt dzīvniekus, to nosaka Ministru kabineta noteikumi.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 106. pantu par šiem pārkāpumiem policija var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu fiziskām personām no septiņiem līdz 350 eiro. Ja pārkāpumi izdarīti atkārtoti, naudas sods var tikt dubultots.

Jūrmalā suņus drīkst peldināt jebkurā vietā Lielupē, kur iespējams piekļūt. Arī Ezeru ielas peldvietā blakus oficiālajai peldvietai ir iespēja peldināt suņus. Pie upes un arī pilsētas pludmalē ir uzstādīti informatīvie stendi, kur redzama piktogramma ar aizliegumu ievest pludmalē suņus.

Tāpat pašvaldības policija iespēju robežās kontrolē suņu izkārnījumu nesavākšanu visā pilsētas teritorijā. Ņemot vērā faktu, ka šos pārkāpumus ir salīdzinoši grūti izkontrolēt, pašiem suņu īpašniekiem ir jābūt godprātīgiem un jāsavāc aiz sava mājdzīvnieka, lai neradītu neērtības iedzīvotājiem un pilsētas viesiem. Pamanot sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpumus, aicinām ziņot Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas dežūrdaļai pa tālruni 67740448, 29444810.