Pašvaldība Būvdarbi
Jūrmala startē skatē “Gada labākā būve Latvijā 2020”

Trīs Jūrmalas būves konkursa “Gada labākā būve Latvijā 2020” žūrija izvirzījusi vērtēšanas otrajai kārtai. Skates otrajā kārtā konkursā piedalās kopumā 90 būves astoņās nominācijās.

Otrajā kārtā – Ķemeru pamatskolas un sporta skolas peldbaseinu ēka

Nominācijā “Pārbūve” vērtēšanai izvirzītas divas ēkas no Jūrmalas – Ķemeru pamatskolas ēka Tukuma ielā un Jūrmalas Sporta skolas peldbaseinu ēka Rūpniecības ielā. Šajā kategorijā konkursa otrajā kārtā tiek vērtēti 18 objekti.

Ķemeru pamatskolas ēka ir vietējas nozīmes vēstures un arhitektūras piemineklis. Veicot būvdarbus ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai, atjaunota klasiskā stilā celtās būves fasāde, ieejas durvis, nomainīti logi, telpās veikts kosmētiskais remonts. Modernizētas komunikācijas: pārbūvēts siltummezgls, apkures, ventilācijas sistēma, ārējā ūdensapgāde, elektroinstalācija, vājstrāvas un ārējā kanalizācijas sistēma. Būvdarbi energoefektivitātes paaugstināšanai veikti arī skolas piebūvei ar sporta zāli, ēkas drošumam pārbūvētas jumta konstrukcijas. Labiekārtota skolas apkārtne, tostarp paplašināta skolas autostāvvieta un velonovietnes. Būvdarbus veica SIA “RERE meistari”.

jurmalas_sporta_skola_artis_veigurs

Jūrmalas Sporta skolas ēkā atjaunoti divi peldbaseini. Veicot ēkas pārbūvi energoefektivitātes paaugstināšanai, uzlabots viss ēkas komplekss – nosiltinātas konstrukcijas, ieklāts jauns jumta segums, nomainīti logi un durvis, paplašināts ēkas ieejas mezgls, pārbūvētas baseinu telpas, kā arī pārbūvētas apkures, ventilācijas, ūdensvada un kanalizācijas sistēmas, izbūvēta jauna elektroinstalācijas sistēma un ierīkots jauns energoefektīvs LED apgaismojums. Renovācijas gaitā atjaunotas skolas telpas. Ēkas pārbūvi veica pilnsabiedrība “AKN”.

Ķemeru ūdenstornis – divās nominācijās

Restaurācijas kategorijā vērtēšanai izvirzīts Ķemeru ūdenstornis Tukuma ielā; šajā kategorijā žūrija vērtēs septiņas būves.

Ūdenstornis

Ķemeru ūdenstornis ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un vienīgais ūdenstornis Latvijā, kurā saglabāta tā pamatfunkcija – ūdenssaimniecības pakalpojumu nodrošināšana – un kurš darbojas kā publiski pieejams skatu tornis. Ūdenstorņa pirmajā stāvā tiks izveidots tūrisma informācijas punkts, otrajā stāvā būs ekspozīcija par Ķemeru kūrorta vēsturi, savukārt trešajā stāvā un uz torņa jumta 42 metru augstumā ir ierīkotas skatu platformas. Būvdarbus veica pilnsabiedrība “RERE BMV”.

Ķemeru ūdenstornis izvirzīts arī nominācijā “Inženierbūve”, kur kopumā tiks vērtēti 18 objekti.

Skates otrajā kārtā žūrija apskatīs būves un tiksies ar būvnieka un pasūtītāja pārstāvi, izvērtēs un izvirzīs finālistus skates trešajai kārtai. Rezultāti tiks paziņoti pavasarī.

Skati organizē Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar Būvniecības valsts kontroles biroju, VAS “Valsts nekustamie īpašumi”, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, RISEBA FAD, Latvijas Pašvaldību savienību, 15 būvniecības nozares sabiedriskajām organizācijām un žurnālu “Būvinženieris”.