Pašvaldība Sabiedrība
Esiet aktīvi, iesaistieties pilsētas attīstības programmas izstrādē!

Jūrmalas pilsētas pašvaldība aicina iedzīvotājus iesaistīties Jūrmalas pilsētas attīstības programmas 2023.–2029. gadam izstrādē, piedaloties pašvaldības organizētajās fokusgrupās. Reģistrēšanās līdz 19. februārim!

Iedzīvotāju līdzdalība pilsētas ilgtspējīgas un mērķtiecīgas attīstības programmas izstrādē ir ļoti nozīmīga, tādēļ aicinām ikvienu jūrmalnieku pieteikties darbam fokusgrupās un sniegt savu viedokli un idejas!

Jūrmalas pilsētas attīstības programma 2023.–2029. gadam ir plānošanas dokuments septiņiem gadiem, kurā nosaka darbības, atbildīgos to īstenošanai un termiņus, lai mēs kopīgi attīstītu Jūrmalas pilsētu un racionāli ieguldītu pašvaldības budžeta līdzekļus.

Tā kā Covid-19 ierobežojumu dēļ darbs attīstības programmas izstrādē ir bijis ierobežots, bet programmas pirmo redakciju plānots izstrādāt līdz 2021. gada vasarai, gala redakciju – līdz 2022. gada otrajam ceturksnim, aicinām būt aktīviem, iesaistīties un līdzdarboties!

Iedzīvotāju fokusgrupu darbu plānots sākt februāra beigās, tas norisināsies līdz martam, pēc tam darbu turpinās tematiskās grupas, kur piedalīsies arī dažādu jomu eksperti. Darbu plānots organizēt attālināti, tiešsaistes programmā Zoom. 

Attīstības programmas izstrādei ir izveidotas šādas tematiskās darba grupas:

“Atvērta un gudra pārvaldība” izvērtēs esošo Jūrmalas pilsētas pašvaldības pārvaldes struktūru, funkcijas, informācijas apriti, sniegs redzējumu par e-pārvaldes attīstību, pašvaldības sniegto pakalpojumu pieejamību iedzīvotāju apkalpošanas punktos, kā arī par sabiedrības informēšanas un iesaistes iespējām pašvaldības lēmumu pieņemšanā;“Izglītības kvalitāte un vadība” noteiks kritērijus izglītības pakalpojumu kvalitātei un efektivitātei, identificēs interešu izglītības, mūžizglītības un brīvā laika iespējas, kā arī izplānos izglītības iestāžu tīklu un infrastruktūras ilgtspēju;“Kūrortpilsētas konkurētspēja Ziemeļeiropā” stiprinās esošo uzņēmējdarbības vidi, tostarp veselības nozari, plānos iespējas nodarbinātībai Jūrmalā, arī jauniešu nodarbinātībai, jaunu uzņēmējdarbības jomu ienākšanai Jūrmalā, starptautiskas sadarbības iespējām, to sekmēšanai un kūrorta pilsētas ekonomikas konkurētspējai un tūrismam;“Kultūra un sports sabiedrības attīstībai” sekmēs kvalitatīvu un daudzveidīgu kultūras un sporta (sportisko) aktivitāšu pieejamību ikvienam Jūrmalas iedzīvotājam, lai attīstītu starptautisko konkurētspēju un izcilību kultūras, kultūras mantojuma un sporta jomā; plānos kultūras un sporta infrastruktūras efektīvu izmantošanu un attīstību;“Kvalitatīva dzīve ilgtspējīgai sabiedrībai” plānos pašvaldības sociālā atbalsta, aprūpes, rehabilitācijas iespējas, pasākumus ģimeņu stiprināšanai, sabiedrības integrācijas sekmēšanai, sabiedriskās kārtības paaugstināšanai, ilgtspējīgu pašvaldības drošības pakalpojumu (policija, glābšanas dienests) nodrošināšanai, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pieejamībai;“Pilsētas vide un kvalitatīva dzīvesvieta” plānos ceļu un ielu, velobraucēju, gājēju infrastruktūru, ūdensmalu attīstību, mobilitāti pilsētā, sabiedriskā transporta pieejamību un attīstību, noteiks pasākumus enerģētikas, publisko ēku un mājokļu energoefektivitātes un klimata pārmaiņu jomās, kā arī dabas resursu aizsardzību un pārvaldību, publiskās ārtelpas (piemēram, parku, skvēru uzturēšana, labiekārtošana un attīstība) ilgtspēju, kā arī racionālu atkritumu apsaimniekošanu.

Aicinām visus interesentus, Jūrmalas iedzīvotājus, pieteikties dalībai darba grupās! Tematiskās darba grupas (arī fokusgrupas) pēc iepriekš apstiprināta grafika notiks attālināti, tiešsaistes programmā Zoom.

Lai reģistrētu dalību darba grupā, aicinām līdz 19. februārim iesniegt pieteikumu, nosūtot to uz e-pastu attistiba@jurmala.lv, norādot savu kontaktinformāciju, vēlamo tematisko darba grupu un pamatojumu dalībai. Personas dati tiks izmantoti normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un tikai dalības identificēšanai darba grupās.

Aicinām iedzīvotājus būt aktīviem, jo Jūrmalas pilsētas attīstība ir atkarīga tikai no mūsu visu kopīgas rīcības!