Būvdarbi
Pārbūvētas un nosiltinātas divas Jūrmalas pilsētas izglītības iestādes

2020.gada nogalē pēc pārbūves veikšanas nodotas ekspluatācijā divas Jūrmalas pilsētas izglītības iestādes– Jūrmalas Sporta skolas peldbaseinu ēka un Jūrmalas pilsētas Ķemeru pamatskolas ēka.

ERAF logo

Jūrmalas Sporta skolas peldbaseinu ēkā

veikta kompleksa pārbūve energoefektivitātes paaugstināšanai, uzlabots viss ēkas komplekss – nosiltinātas ēkas norobežojošās konstrukcijas, ieklāts jauns jumta segums, nomainīti logi un durvis, paplašināts ēkas ieejas mezgls, pārbūvētas baseinu telpas, pārbūvēts siltummezgls, apkures, ventilācijas, ūdensvada un kanalizācijas sistēmas, iekšējie vājstrāvas tīkli, ārējie inženiertīkli, elektroinstalācijas sistēma un ierīkots jauns energoefektīvs LED apgaismojums,  ēkā veikti pasākumi, lai ēka atbilstu ugunsdrošību normatīvo aktu prasībām, kā arī veikta teritorijas labiekārtošana un nodrošināta vides pieejamība.

Pēc pārbūves gan ēkas ārējais izskats, gan iekštelpas ieguvušas mūsdienīgu izskatu un ēka vizuāli lieliski iekļaujas apkārtējā vidē.

Mūsdienīgajā ēkā atjaunoti divi peldbaseini: lielais – 25 metru garumā – ar četriem celiņiem un mazais – bērniem. Ēka piemērota arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem, ēkas pirmajā stāvā izbūvētas cilvēkiem ar kustību traucējumiem piemērotas labierīcības, pie galvenās ieejas izbūvēts panduss un ēkā ierīkots speciāls pacēlājs nokļūšanai otrajā stāvā.

Jūrmalas Sporta skolas peldbaseinu ēkas pārbūvi veica pilnsabiedrība “AKN”, būvuzraudzību veica sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Būvuzraugi LV”, būvprojektu izstrādāja un būvdarbu laikā autoruzraudzību veica sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Būvdizains”.

Būvdarbi veikti projekta Nr. 4.2.2.0/18/I/013 “Jūrmalas Sporta skolas peldbaseinu ēkas pārbūve un energoefektivitātes paaugstināšana “ ietvaros, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu.

Kopējās projekta izmaksas ir 2 959 110,15EUR, no tām Eiropas savienības finansējums 471 756,78EUR, Valsts budžeta dotācija 122 693,47EUR, pašvaldības līdzfinansējums 2 364 444,70EUR.

Jūrmalas pilsētas Ķemeru pamatskola

ekspluatācijā nodota 2020.gada nogalē.

Ķemeru pamatskolas ēka ekspluatācijā nodota 1936.gadā un  tipisks tā laika skolu ēku paraugs. Skolas ēka ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis (valsts aizsardzības Nr.5705), tādēļ gan projektēšanas, gan būvniecības laikā bija jāsaglabā ēkas vēsturiskā elpa un interjers – ēkas 1.stāva koridora griestos gleznojums – piena ceļš ar 12 zodiaka zīmēm, 2.stāva zālē 4 simboliskie figurālie sienu gleznojumi ar uzrakstiem un ēkas fasādes ciļņi.

Ķemeru pamatskolas ēkas piebūves daļā tika veikta ēkas fasādes, pamatu un cokola siltināšana, pilna jumta konstrukcijas pārbūve, siltināšana un jumta seguma izbūve.

Ēkas vēsturiskajā daļā fasāde tika renovēta un atjaunots tās vēsturiskais krāsojums, t.i. gaišās krāsās. Ēkas vēsturiskajā daļā veikta pārsegumu siltināšana, visā ēkā veikta logu un durvju nomaiņa uz koka logiem, saglabājot to vēsturisko dalījumu, veikta kompleksa apkures sistēmas pārbūve, ieskaitot siltummezgla izbūvi ēkas pagrabstāva telpās, ierīkots energoefektīvs LED apgaismojums un pārbūvēta elektroinstalācija un skolas iekštelpas, ierīkoti iekšējie vājstrāvas tīkli, ārējie inženiertīkli un izbūvēta drenāžas sistēma, pa visu ēkas perimetru ventilācijas sistēma, kā arī veikti pasākumi, lai ēka atbilstu ugunsdrošību normatīvo aktu prasībām. Ēkas pārbūve veikta, saglabājot ēkas vēsturiskās detaļas. Skolas iekštelpu krāsu toņi tika rūpīgi izvēlēti, lai ēka nezaudētu vēsturisko auru. Vides pieejamības nodrošināšanai tika izbūvēts panduss pagalmā pie ēkas ieejas un veikti skolas iekštelpu pārbūves darbi, lai ēkas 1.stāvu nodrošinātu vides pieejamības prasībām.

Pēc būvdarbu pabeigšanas, atjaunoti būvdarbu procesā bojātie apkārtējā teritorijā esošie  segumi un veikti teritorijas labiekārtošanas darbi.

Ķemeru pamatskolas ēkas pārbūvi veica sabiedrība ar ierobežotu atbildību “RERE MEISTARI”, būvuzraudzību veica sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Prokrial”, būvprojektu izstrādāja un būvdarbu laikā autoruzraudzību veica sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Livland Group”.

Būvdarbi veikti projekta Nr. 4.2.2.0/18/I/065 “Jūrmalas pilsētas Ķemeru pamatskolas ēkas pārbūve un energoefektivitātes paaugstināšana“ ietvaros, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu.

Kopējās projekta izmaksas ir 1 683 240,82EUR, no tām Eiropas savienības finansējums 150 611,80EUR, Valsts budžeta dotācija 92 870,79EUR, pašvaldības līdzfinansējums 1 439 758,23EUR.