Pašvaldība
Jūrmalas pilsētas domes oktobra sēdes lēmumi

Jūrmalas domes 29. oktobra sēdē tika skatīti vairāk nekā 120 jautājumi: apstiprināti grozījumi lēmumos par pašvaldības dalību projektu konkursos ārējā finansējuma piesaistei, veikti grozījumi izglītības iestāžu nolikumos, pieņemti lēmumi saistībā ar teritorijas plānojumu, par dzīvojamo telpu īri, dzīvokļu īpašumu izsolēm un citi.

Apstiprina plānošanas dokumentus

Deputāti apstiprināja Jūrmalas Mūzikas vidusskolas Attīstības stratēģiju 2020.–2025. gadam, kur izvirzīti trīs galvenie mērķi: mūsdienīgas izglītības ieguves, personas izaugsmes un labvēlīgas vides nodrošināšana un attīstība skolā.

Izvērtējot sasniegtos rezultātus, tika pagarināts darbības termiņš vairākiem plānošanas dokumentiem: Jūrmalas pilsētas tūrisma attīstības rīcības plānam 2018.–2020. gadam, Jūrmalas pilsētas ilgtspējīgas enerģētikas rīcības programmai 2013.–2020. gadam, Jūrmalas pilsētas kultūrvides attīstības plānam 2017.–2020. gadam, Jūrmalas pilsētas jaunatnes politikas attīstības plānam 2018.–2020. gadam, Veselības veicināšanas plānam Jūrmalas pilsētai 2013.–2020. gadam un Jūrmalas izglītības attīstības koncepcijai 2015.–2020. gadam. Aktualizēti attiecīgo jomu rīcības plāni, un darbības termiņš plānošanas dokumentiem pagarināts līdz 2022. gada 31. decembrim.

Jūrmala no valsts pārņems vairākus īpašumus

Deputāti piekrita pārņemt no Finanšu ministrijas bez atlīdzības Jūrmalas pilsētas pašvaldības īpašumā vairākus valsts nekustamos īpašumus, kas atrodas krasta kāpu aizsargjoslā: lapeni 7.līnijā 1A, būvju pamatus Majori 1904, Melluži 0153, nomas punktu Jaunķemeru ceļā 2, īpašumus Bulduri 1116 un 1407 un  Kaugurciems 1103, lai gādātu par administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību, kā arī īpašumus Baznīcas iela 2B un Gulbenes ielā 1A, kur iespējams attīstīt saimniecisko darbību.

Lai saglabātu tradicionālās kultūras vērtības un sekmētu kultūras dzīves attīstību, pašvaldība pārņems īpašumu Jūras ielā 61.

Tāpat deputāti piekrita pārņemt nekustamo īpašumu Dzintaru prospektā 27, kur atrodas Jūrmalas Alternatīvās skolas bērnudārzs. Tagad, realizējot pašvaldības autonomo funkciju un gādājot par izglītību, drīkstēs veikt ieguldījumus šajā īpašumā un uzlabot tās tehnisko stāvokli.

Apstiprina „Sociālo pakalpojumu centra “Kauguri”” nolikumu

Sociālo pakalpojumu centrs “Kauguri” būs Jūrmalas pilsētas domes iestāde, kas sniedz ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, krīzes centra pakalpojumus bērniem, dienas aprūpes centra pakalpojumu bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, dienas centra pakalpojumu bērniem, dienas aprūpes centra pakalpojumu pensijas vecuma personām un invalīdiem, kā arī veselības veicināšanas pakalpojumus. Iestādes nolikums stāsies spēkā 2021.gada 1.janvārī.

Jau iepriekš, septembra domes sēdē, deputāti lēma optimizēt sociālo pakalpojumu jomu, apstiprinot sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu centralizēšanas un institūciju optimizēšanas plānu, reorganizējot Labklājības pārvaldi, Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādi “Jūrmalas Veselības veicināšanas un sociālo pakalpojumu centrs” un Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādi “Sprīdītis”.

Amatā apstiprina Kauguru vidusskolas direktori

Deputāti atbalstīja Ellas Daņilohas iecelšanu Jūrmalas pilsētas Kauguru vidusskolas direktora amatā, tam neiebilst Izglītības un zinātnes ministrija.

Ella Daņiloha ir pieredzes bagāta pedagoģe – kopš 1992. gada strādā Kauguru skolā, sākotnēji par matemātikas, astronomijas un ētikas skolotāju, šobrīd par fizikas un psiholoģijas skolotāju, vadījusi vairākas skolotāju metodiskās apvienības, gandrīz desmit gadus bijusi direktores vietniece audzināšanas darbā, ieguvusi karjeras konsultanta kvalifikāciju. Vairākkārt saņēmusi Jūrmalas pilsētas domes un Izglītības un zinātnes ministrijas apbalvojumus par nozīmīgu pedagoģiskā darba ieguldījumu izglītības sistēmas attīstībā.

Digitalizēs mākslinieka Valda Buša mantojumu

Valsts kultūrkapitāla fonda (VKF) projektu konkursā atbalstīts projekts “Jūrmalas pilsētas muzeja filiāļu sniegto pakalpojumu attīstība un digitalizācija”, kura mērķis ir radīt Bulduru Izstāžu nama apmeklētājiem viegli pieejamu un ērti lietojamu digitālu datu bāzi par mākslinieku Valdi Bušu un viņa daiļradi.

Tiks apkopoti arī videomateriāli par Valdi Bušu, iegādāts TV displejs videoierakstu demonstrēšanai, kas bagātinās mākslinieka darbnīcas apskati, sniedzot apmeklētājiem papildu informāciju un emocijas.

Projektu plānots pabeigt līdz šā gada beigām. Tā kopējās izmaksas ir 2900 eiro, kas 100% ir VKF finansējums.

Skolēni iesaistās starpnacionālos projektos

Pumpuru vidusskolas skolēni un pedagogi īstenos divus starpnacionālus projektus. Sadarbībā ar skolām Vācijā, Somijā  Slovēnijā un Igaunijā pumpurnieki īstenos Eiropas Savienības (ES) Erasmus+ skolu apmaiņas partnerības projektu “Eiropas jaunieši Domā. Dara. Zina. Izvērtē – skolēnu kritiskās domāšanas prasmju attīstība, izmantojot formatīvo vērtēšanu un atgriezenisko saiti, medijpratību, starptautisku komunikāciju un kultūras mantojuma vērtības”.

Projekts tiks īstenots līdz 2022. gada 30. jūnijam. Pumpuru vidusskolas projekta kopējās izmaksas ir 34 335 eiro, kas 100% ir ES budžeta finansējums.

Savukārt sadarbībā ar skolu Turcijā Pumpuru vidusskola īstenos ES Erasmus+ projektu “Ļauj man dzīvot un es dzīvošu, un pasaule dzīvos”, kurā skolēni starpnacionālā vidē iegūs zināšanas par klimata pārmaiņām, globālo sasilšanu un atjaunojamiem resursiem.

Projekta īstenošanas laiks ir līdz 2022. gada 4. oktobrim. Pumpuru vidusskolas kopējās izmaksas 31830 eiro, kas 100% ir ES budžeta finansējums

Pilnveidos jauniešu līdzdalības iespējas

Dome atbalstīja Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centra dalību Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas projektu konkursā ar projekta iesniegumu “Jūrmalas jauniešu līdzdalības mehānisms”; tā mērķis ir nodrošināt kvalitatīvu jauniešu līdzdalības mehānismu pašvaldībā.

Projektā plānotas apmācības, pieredzes apmaiņas un skolēnu pašpārvalžu līderu tikšanās, lai stiprinātu starpiestāžu sadarbību, pilnveidojot sadarbību starp skolēnu pašpārvaldēm, jauniešu domi, Jaunatnes lietu konsultatīvo komisiju un citām pašvaldības un privātā sektora iestādēm.

Projektu plānots īstenot līdz 2021. gada beigām. Tā kopējās izmaksas ir 4300 eiro, kas 100% apmērā ir valsts budžeta finansējums, kuru piešķir Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

Sportistam piešķir naudas balvu

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2011. gada 31. marta nolikumu Nr.7 „Naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā un kultūrā piešķiršanas kārtība un apmērs” deputāti atbalstīja naudas balvas piešķiršanu sportistam Kārlim Uģim Ābelītim 2000 eiro pēc nodokļu nomaksas un viņa trenerim Laurim Iecelniekam 1000 eiro apmērā pēc nodokļu nomaksas par izcīnīto 2. vietu Eiropas čempionātā  pludmales volejbolā U-18 vecuma grupā.

Neiebilda būvju nojaukšanai

Pamatojoties uz īpašnieku iesniegumiem, deputāti neiebilda dzīvojamās ēkas un šķūņa Olgas ielā 5 un palīgceltnes Kalēju ielā 16 nojaukšanai.

Plānots, ka nākamā kārtējā Jūrmalas pilsētas domes sēde notiks 26. novembrī.