Būvdarbi
Uzlabos satiksmes organizāciju pie Dubultu stacijas

Iedzīvotāju drošībai un satiksmes plūsmas uzlabošanai rudenī paredzēts pārbūvēt Dubultu un Z. Meierovica prospektu posmā no Pils laukuma līdz Baznīcas ielai.

Dubultos, iepretim dzelzceļa stacijai, kur divjoslu brauktuve virzienā uz Kauguriem uz pārsimts metriem kļūst par brauktuvi ar vienu joslu, intensīvākas satiksmes apstākļos, īpaši vasarā, veidojas transporta plūsmas sastrēgumi.

Jūrmalas pilsētas pašvaldība vairākkārt saņēmusi iedzīvotāju ierosinājumus satiksmes organizācijas uzlabošanai šai vietā – gan uzlabot Z. Meierovica prospekta caurlaides spēju, lai mazinātu sastrēgumus, gan nodrošināt drošu satiksmi gājējiem un transportlīdzekļiem.

Izstrādātā būvprojekta iecere ir būtiski uzlabot Z. Meierovica prospekta caurlaides spēju, nodrošinot brīvu satiksmes plūsmu pilnā maģistrālās ielas šķērsgriezumā – pa divām braukšanas joslām gan virzienā uz Rīgu, gan virzienā uz Sloku un Kauguriem –, vienlaikus ievērojami paaugstinot satiksmes drošību.

Vienlaikus pārbūvēs arī šobrīd grūti pārskatāmo krustojumu ar Baznīcas ielu, savukārt krustojumā ar Pils ielu paredzēta papildjoslas izbūve kreisā pagrieziena nodrošināšanai. Veidojot loģisku satiksmes organizācijas risinājumu, mainīsies šobrīd ierastā kustības organizācija. Baznīcas iela posmā no Rūdolfa Blaumaņa ielas līdz Dubultu prospektam plānota kā vienvirziena iela, savukārt nobrauktuvei no Dubultu prospekta uz Rūdolfa Blaumaņa ielu paredzēts mainīt braukšanas virzienu.

Projektā iecerēta arī autostāvvietu izbūve gar skvēru un pie stacijas. Stāvvietas plānots veidot ar perpendikulāro novietojumu gar brauktuvi, paredzot arī vietas automašīnu novietošanai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Satiksmes drošībai Baznīcas ielas un Pils ielas krustojumos paredzēts izbūvēt luksoforus. Pārbūvētas tiks arī autobusu pieturvietas, pārceļot tās tuvāk krustojumam ar Pils ielu.

Uzlabojot satiksmes organizāciju, paredzēta arī piegulošās teritorijas infrastruktūras uzlabošana. Gājēju ietve un veloceliņš tiks veidoti ar betona bruģakmens segumu.

Labiekārtojot teritoriju, tiks veikta apzaļumošana, projektā izvērtēta vērtīgāko koku saglabāšana un jaunu apstādījumu izveidošana. Lai ieceri īstenotu, šobrīd izsludināta koku ciršanas sabiedriskā apspriešana. Paredzēts nocirst 22 kokus, tajā skaitā 12 liepas. Īstenojot projektu iestādīs 38 jaunus kokus: 15 Holandes liepu dižstādus, 12 pīlādžus un 11 kalnu priedes.