Pašvaldība Uzņēmējdarbība
Turpinās pieteikšanās uz amatnieku tirdzniecības vietām

Jūrmalas pilsētas dome informē, ka līdz 1.martam tiek pieņemti iesniegumi atļaujas saņemšanai ielu tirdzniecībai ar pašu izgatavotiem mākslas un amatniecības priekšmetiem un rūpnieciski ražotiem suvenīriem ar Jūrmalas vai Latvijas tematiku.

Tirdzniecības vietu izvietojuma shēmu lūdzam skatīt šeit . Vienai fiziskai vai juridiskai personai tiks piešķirta ne vairāk kā viena pastāvīgā tirdzniecības vieta, kas nav lielāka par 2x2 metriem.

Lai pieteiktos amatnieku tirdzniecības vietām nepieciešams iesniegt:

iesniegums atļaujas saņemšanai tirdzniecībai ielu tirdzniecības vietā (iesnieguma veidlapa );fiziskai personai, kura nav reģistrējusi savu saimniecisko darbību, apliecinājums, ka tā neveic saimniecisko darbību vai saskaņā ar  likumu „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” var nereģistrēties kā saimnieciskās darbības veicējs, kā arī nenodarbina citas personas;foto uzņēmums ar tirdzniecības vietas vizuālo izskatu;tirdzniecības dalībnieka apliecinājums par Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētas nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskās ierīces vai iekārtas tehniskās pases vai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētu kvīšu esamību.

Svarīgi! Pieteikuma izskatīšana būs iespējama tikai pēc visu minēto dokumentu saņemšanas.

Ja uz vienu tirdzniecības vietu ir pieteikušies vairāki tirdzniecības dalībnieki, to dalība tiek izvērtēta pēc šādiem kritērijiem:

tirdzniecības dalībniekam nav nenokārtotas saistības ar Jūrmalas pilsētas domi, kā arī iepriekš ir veikta tirdzniecības atļaujas tāmes apmaksa noteiktajā termiņā;tirdzniecības dalībnieks pieteicis tirdzniecību uz ilgāko laika periodu, ievērojot Jūrmalas pilsētas domes 2015.gada 3.decembra saistošo noteikumu Nr.44 “Par kārtību, kādā tiek organizēta ielu tirdzniecība un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā” noteikto;tirdzniecības dalībnieks ir amatnieks, kurš tirgo tikai pašu izgatavotus mākslas un amatniecības priekšmetus;tirdzniecības pieteikumu iesniegusi fiziska persona, kura deklarējusi dzīvesvietu Jūrmalā vai uzņēmums, kura uzņēmuma juridiskā adrese ir Jūrmala.

Jautājumu gadījuma sazinieties ar Jūrmalas pilsētas domes Tūrisma un uzņēmējdarbības attīstības nodaļas vecāko eksperti Signi Laķi (e-pasts signe.lake@jurmala.lv, tālr. 67511490).