Pašvaldība Sabiedrība

Godinot Latvijas valsts proklamēšanas simto gadadienu un tās simbolu valsts karogu, Jūrmalā, Priedainē pirms Lielupes tilta, šoruden tiks izbūvēts karoga masts. Ne tikai svētkos, bet arī ikdienā mastā plīvos valsts karogs, vairojot patriotismu un lepnumu par Latviju.

Jūrmalā patlaban ir četras karogu mastu grupas – Ķemeros, Priedainē, Dubultos un Kauguros, kur Latvijas valsts nozīmīgākajos svētkos plīvo Latvijas valsts karogi un ikdienā – Jūrmalas pilsētas karogi.

Jaunais, 35 metrus augstais karoga masts tiek būvēts Priedainē, iebraucot Jūrmalā no Rīgas puses, – autoceļa kreisajā pusē pirms Lielupes tilta, vietā, kur valsts karogs būs labi redzams.

Tika izskatītas vairākas iespējamās vietas karoga masta izbūvei un izraudzīta Priedaine pie Lielupes tilta. Vietas izvēle ir saistīta ar Rīgas jūrmalas atbrīvošanas cīņām, kas šajā apkārtnē norisinājušās no 1919. gada 8. līdz 14. novembrim. Tāpat bija būtiski, lai karogs būtu pamanāms no lielāka attāluma un no dažādiem skatupunktiem.

Izbūvētais masts ar Latvijas valsts karogu būs ne tikai dāvinājums Latvijas simtgadei, bet arī mantojums, ko nodot nākamajām paaudzēm.

Jūrmala līdz ar citām pilsētām pievienojas iniciatīvai “Latvijas karogs”. Iniciatīvas iecere ir līdz Latvijas simtgades svinību izskaņai 2021. gadā valstij simboliskās, labi pārredzamās un nozīmīgās vietās Rīgā un Latvijas novadu reģionu centros izvietot monumentālus Latvijas karogus. Novembrī šāds karogs būs arī Jūrmalā.