Pašvaldība Sabiedrība
Goda zīme

Jūrmalas pilsētas dome aicina izvirzīt pretendentus Jūrmalas pilsētas augstākā apbalvojuma – Goda zīmes – piešķiršanai. Pretendentus apbalvojuma piešķiršanai var pieteikt līdz 29. oktobrim.

Apbalvojumu piešķir Jūrmalas pilsētas dome, izvērtējot iedzīvotāju īpašos nopelnus izglītības, kultūras, tautsaimniecības, veselības aprūpes un sociālās aizsardzības, sabiedriskās darbības, sporta un citās jomās, lai izteiktu atzinību par viņu ieguldījumu Jūrmalas pilsētas attīstībā un kūrortpilsētas vārda popularizēšanā.

Apbalvojumu – Goda zīmi – piešķir kopā ar titulu “Goda jūrmalnieks” un 5000 eiro naudas balvu.

Pretendentus apbalvojuma piešķiršanai var pieteikt reģistrētas nevalstiskās organizācijas, valsts un pašvaldību iestādes, un profesionālās asociācijas; ne mazāk kā piecu pilngadīgu cilvēku grupa; juridiskas personas; citu Jūrmalas pilsētas pašvaldības konkursu komisiju vadītāji; domes deputāti un struktūrvienību vadītāji.

Pieteikumā jānorāda informācija par apbalvojumam izvirzīto pretendentu un pamatojums par pretendenta ieguldījumu. Apbalvojuma nolikums un pieteikuma anketa pieejama šeit.

Parakstītu pieteikuma anketu apbalvojuma piešķiršanai var iesniegt:

nosūtot pa pastu Jūrmalas pilsētas domei Jomas ielā 1/5, Jūrmalā, LV- 2015;personīgi iesniedzot Jūrmalas pilsētas domes apmeklētāju apkalpošanas centros Majoros – Jomas ielā 1/5, Kauguros – Raiņa ielā 110 vai Ķemeros – Tukuma ielā 30;nosūtot elektroniski uz e-pasta adresi apbalvojumi@jurmala.lv ar norādi “Apbalvojumu piešķiršanas komisijai”, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu.

Iesniegtos pieteikumus vērtēs Apbalvojumu piešķiršanas komisija, vērtējot pretendentu pilsonisko un sabiedrisko aktivitāti, profesionālos sasniegumus un ieguldījumu gan konkrētajā nozarē, gan Jūrmalas pilsētas attīstībā kopumā, kā arī citus kritērijus.

Jūrmalas pilsētas domes apbalvojumu nolikums paredz, ka šo apbalvojumu var saņemt vienu reizi mūžā, viena gada laikā apbalvojumu var piešķirt ne vairāk kā diviem cilvēkiem. Par īpašiem nopelniem un sasniegumiem var piešķirt arī citus Jūrmalas pilsētas pašvaldības apbalvojumus: Goda rakstu, Atzinības rakstu un Pateicības rakstu.

Jūrmalas pilsētas apbalvojums Goda zīme tiks pasniegts Latvijas valsts proklamēšanas gadadienai veltītā svinīgā pasākumā Dzintaru koncertzālē.

Jūrmalas pilsētas dome augstāko apbalvojumu – Goda zīmi un titulu “Goda jūrmalnieks” – dibinājusi 2015. gadā, kad apbalvojums tika piešķirts latviešu populārās mūzikas autoram, komponistam un pianistam Maestro Raimondam Paulam. Pagājušajā gadā Jūrmalas augstāko apbalvojumu – Goda zīmi un titulu “Goda jūrmalnieks” – saņēma uzņēmējs Lauris Aleksejevs un pludmales volejbola treneris Genādijs Samoilovs. Desmit laureātiem tika pasniegti Jūrmalas pilsētas Goda raksti par izciliem sasniegumiem noteiktās jomās.