Pašvaldība
Nodrošinās labu pludmales kvalitāti

Viena no Jūrmalas pašvaldības prioritātēm vides jomā ir jūras piekrastes joslas jeb pludmales labas kvalitātes nodrošināšana pilsētas administratīvajā teritorijā posmā no Lielupes ietekas Rīgas jūras līcī līdz Jaunķemeriem.

Jūrmalas pilsētas dome uzsākusi Valsts budžeta apakšprogrammas “Vides aizsardzības projekti” projekta “Piekrastes apsaimniekošanas praktisko aktivitāšu realizēšana” apakšprojektu “Nacionālas nozīmes projekts "Piekrastes apsaimniekošanas praktisko aktivitāšu realizēšana” Jūrmalas pašvaldībā” īstenošanu sadarbībā ar projekta vadošo partneri Latvijas pašvaldību savienību un Dabas aizsardzības pārvaldi.

Projekta īstenošanas laikā šogad tiks veikta pludmales kopšana saskaņā ar pašvaldības noslēgto līgumu par pludmales apsaimniekošanu. Visā pludmales garumā un pilnā platumā tiek savākti jebkura veida sadzīves atkritumi, tai skaitā papīrs, pudeles, koku zari un tml., kā arī veikta mehanizēta un/vai nemehanizēta jūras izmešu – jūras zāļu, aļģu u.c. – savākšana, nepieļaujot jūras zāļu vaļņa veidošanos ūdens un krasta robežjoslā. Ja jūras izmešu nav ilgāk par trīs dienām, tiek veikta ūdens un krasta robežjoslas irdināšana, ievērojot 2017. gada 12. janvāra Jūrmalas pilsētas domes saistošos noteikumus Nr.3 “Par Jūrmalas pludmales un peldvietu izmantošanu”.

Projektā iesaistījušies 18 sadarbības partneri no visām Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes pašvaldībām. Projekta īstenošanas laiks ir no 2018. gada 1. maija līdz 1. novembrim. Pēcuzraudzības periods ilgs līdz 2024. gada 30. aprīlim.

Projekta kopējās izmaksas ir 18 901,45 eiro, kas 100% ir Latvijas Vides aizsardzības fonda piešķirtais valsts budžeta finansējums.