Sabiedrība Uzņēmējdarbība
Tūristu skaits Jūrmalā gada sākumā pieaudzis par 23%

Saskaņā ar jaunākajiem Centrālās statistikas pārvaldes datiem tūristu skaits Jūrmalā no šī gada janvāra līdz martam pieaudzis par 23,2%, salīdzinot ar to pašu periodu pērn.

Pirmajos ziemas mēnešos Jūrmala no visām Latvijas pilsētām bijusi otrs iecienītākais galamērķis ārvalstu tūristu un arī Latvijas tūristu vidū. Puse no Jūrmalas naktsmītnēs nakšņojošajiem tūristiem bijuši no Latvijas, otra puse – viesi no ārvalstīm. Lielāko ārvalstu tūristu daļu veido viesi no Krievijas, kaimiņvalstīm Lietuvas un Igaunijas, kam seko Baltkrievija, Vācija, Zviedrija, Ukraina, Lielbritānija, Somija un Norvēģija.

Analizējot pilsētas viesu sadalījumu pa valstīm, lielākais pieaugums vērojams no Ukrainas Lielbritānijas, Zviedrijas. Lielāko ārvalstu tūristu daļu veido viesi no Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, un arī no šīm valstīm viesu skaits pieaudzis aptuveni par trešdaļu.  

Statistikas dati apkopoti no 39 Jūrmalas tūristu mītnēm. Vislielākais noslogojums šajā laika periodā bijis kūrorta rehabilitācijas centros un kūrortviesnīcās.